Migdal Texas
Varsta pomului: 2 ani
Migdalul TEXAS este un soi de origine americana (USA). Soiul Texas are nevoie de cca 500 ore cu temperatura sub 7 °C pentru a intra in repaos vegetative.
Pomul este viguros cu crestere prepomderent erecta.
Inflorirea este considerata tardiva ( in comparatie cu soiurile clesice), cee ace face ca florile sa fie protejatede ingheturile tarzii.
Soiul de Migdal Texas este partial autofertil. Din punct de Vedere tehnic, se pot obtine fructi dintr-un singurpom. Dar vă veți bucura de o recoltă mult mai mare, dacă puteți adăuga un al doilea soi în apropiere.
Este perfect pentru verile fierbinti si uscate. Este usor de cultivat in gradina de acasa.
Fructul este de marime medie . Coaja samburelui este semi-dura. Miezul reprezinta cca 46% din sambure. Gustul Migdal TEXAS este foarte bun, este utilizat in comert si in industriade prelucrare si de cofetarie. Miezul este dulce si destul de carnos.
Pomicultoriii care doresc sa infiinteze plantatii de Migdal TEXAS trebuie sa stie ca acest soi este foarte sensibil la necroza neparazitara a mugurilor. Pepiniera noastra foloseste pentru inmultire, in fiecare an muguri de la plantatia mama proprie care este sanatoasa. Puietii nostrii nu prezinta nici un symptom al problemeide mai sus. Cu toate acestea, afectarea poate aparea in plantatia pomicultorului, pe care il sfatuim sa indeparteze pomii cu probleme si sa reinprospateze cu pomi sanatosi. Se recomanda plantarea in zone puternic insorite.
Perioada de recoltare: a doua decada alunii septembrie.
Portaltoi folosit: migdal franc
Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !
Saparea gropilor / Pichetarea terenului / Sfaturi utile – program tratamente
Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va “programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la migdal“.
Migdal Texas / anul 2 / migdal
Migdalul TEXAS este un soi de origine americana (USA).
Gustul Migdal TEXAS este foarte bun, este utilizat in comert si in industriade prelucrare si de cofetarie. Miezul este dulce si destul de carnos.
Perioada de recoltare: a doua decada alunii septembrie.
Varsta pomului: 2 ani
Portaltoi: migdal
Iti recomandam sa parcurgi : Ingrijirea plantatiilor tinere
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi