Parul Coscia
Soi de par cu origine in Toscana -Italia
Vigoare: înaltă, afinitate bună cu gutuiul
Înflorire: timpurie, bună și regulată. Polenizatori: Williams
Soiul are o productivitate buna, dar ajunge mai lent la productii maxime.
Trebuie evitate tratamentele cu produse pe baza de cupru.
Forma: piroforma. Coaja: verde deschis, galben pai la maturitate. Pulpa: alb crem consistent, fina, cu aroma buna.
Dimensiunea este medie-mică, de aproximativ 100-180 de grame, de culoare verde deschis, are un gust bun, dulce, pulpa fina.
Mult apreciat și cunoscut in Italia.
Maturarea: a treia decadă a lunii iulie.
Portaltoi: gutui Tip A
Par Coscia / Tip A
Soi de par cu origine in Toscana -Italia
Soiul are o productivitate buna, dar ajunge mai lent la productii maxime.
Are un gust bun, dulce, pulpa fina. Mult apreciat și cunoscut in Italia.
Maturarea: a treia decadă a lunii iulie.
Portaltoi: Tip A
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi