Descriere
Par Precoce Morettini
Soiul de par Precoce Morettini a fost obtinut ca o încrucișare între Coscia și Bartlett în 1956 de către Dr.A. Morettini, ca rezultat a unui program de inmultire italian.
Este cultivat în principal în Italia, Spania și Portugalia.
Aceasta este o pară excelentă cu coacere timpurie, Are un gust dulce cu pulpa suculentă si crocantă, cu granulație medie-fină. Are note florale ușoare, cu cantitatea potrivită de dulceață. Pomul soiului de par Precoce Morettini produce constant si abundent . Fructele sunt de dimensiuni mari, cu pielita galbena cu usoara tenta de culoare roșie vibrantă.
Preferința solului: lut nisipos, lut, lut argilos.
Preferă condiții medii până la umede, cu soluri bine drenate. Este de evitat a se planta in spatiile cu risc de inundare maim ult de doua saptamani.
Soiului de par precoce Morettini ii place plin soare (aproximativ 8-10 ore de soare zilnic)
Polenizare: necesită un polenizator dintr-un soi diferit de pere (europeană sau asiatică) care înflorește aproximativ în același timp
Perioada de inflorire mijlocie.
Depozitare: Se păstrează până în octombrie când este depozitat la rece
Utilizare recomandată: Consum proaspăt, conserve
Perioada de maturare: la sfârșitul lunii august
Utilizare recomandată: Consum proaspăt, conserve
Portaltoi: par
Recenzii
Nu există recenzii până acum.