Par Untoasa Hardy / portaltoi par paduret

20,00 lei

Pomul are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite.
Fructul  este de marime mijlocie sau supramijlocie spre mare (150-200 gr).

Altoit pe par paduret.

Epoca de coacere a fructelor: sfarsit de septembrie

SKU: Untoasa Hardy-par paduret Categorie: Etichete: , ,

Descriere

Par Untoasa Hardy

Parul Untoasa Hardy este un soi frantuzesc.Pom fructifer cu o coroana conica, rara, cu o vigoare mare si o productie abundenta si constanta, are o inaltime la maturitate de 2-3m si prefera zonele insorite.
Soiul de par Untoasa Hardy are o foarte mare afinitate cu gutuiul fiind o calitate valoroasa fata de alte specii.
Perii Untoasa Hardy fructifica pe tepuse si au capacitatea redusa de ramificare, crengiile prezinta initial un unghi ascutit de crestere fata de vertical apoi sunt dispuse orizontal.
Fructul de Untoasa Hardy este de marime mijlocie sau supramijlocie spre mare (150-200 gr), avand forma invers ovoida, putin inalta, larga, cu suprafata neteda, usor asimetrica. Pielita fructului de par Untoasa Hardy este putin rezistenta, de culoare verde-cenusie, acoperita pe cea mai mare parte din suprafata cu rugina neuniforma sub forma de pete. Codita perelor este scurta, groasa, prinsa oblic de fruct. Pulpa este alba, fondanta, foarte suculenta, dulce vinurie, cu aroma de muscat, avand sclereide putine si fine.
Fructele de par Untoasa Hardy se coc in ultima decada a lunii septembiei si se pot pastra pana in noiembrie pentru a fi consumate in stare proaspata.
Perioada de plantare a puietilor altoiti din soiul de par Untoasa Hardy este de martie-aprilie, iar distanta este de 4-5m intre pomi pe rand.
Puietii intra tarziu pe rod, ei producand fructe doar in anul 3-4 de la plantare.
Perioada de coacere 20 Septembrie-10 Octombrie. Este un soi foarte rezistent la temperaturile scazute.

Portaltoi folosit: par paduret

Informații suplimentare

Location

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

S-ar putea să-ți placă și…