Descriere
Cires Boambe de Cotnari
Pomul este de vigoare mijlocie spre mare,cu coroana larg piramidală, cresteri moderate, luminoasă, bine garnisită cu buchete de mai în interior si ramuri mijlocii la periferie. Lemnul si mugurii floriferi au o mare rezistentă la ger. Înfloritul, de intensitate medie, durează 10 – 14 zile, suprapunandu-se cu cel al altor soiuri,interpolenizarea fiind perfect posibilă.
Fructul este mare, de 7,0 – 8,0 g în primii ani de rod si 6,5 –7,0 g în plină perioadă de rodire, de formă scurt cordiformă si culoare bicoloră, galben cu rosu, cu pulpa alb gălbuie, pietroasă, dulce, usor acidulată. Pedunculul este de mărime medie, iar sâmburele
este mare. Soiul este de sensibilitate medie la fenomenul de crăpare a fructelor. Fructele constituie o excelentă materie primă pentru industria alimentară, în special pentru prelucrarea sub formă de compot.
Epoca de coacere a fructelor: ultima decadă a lunii iunie, respectiv în a cincea săptămână a sezonului de cirese.
Zonarea: în zonele de cultura a ciresului din Moldova si Dobrogea.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.