Gutui Adonia
Pomul este de vigoare mijlocie, cu coroana invers piramidala, etalata, ramuri de schelet groase, garnisite cu ramuri de rod tip maciulie, dispuse terminal.
Inflorirea este de epoca mijlocie.
Fructul este de marime mijlocie, rotunjit piriform, avand o greutate medie de 250 g, culoare galbena, cu pielita lucioasa, lipsit de pubescenta; pulpa este galbuie, suculenta, fara sclereide, cu casa seminala mica, dulce, slab acidulata cu aroma fina; contine 16,42% zahar, 0.5% aciditate, 8.18% pectine.
Calitati: Precocitate, calitate deosebita a fructelor, pulpa fina fara sclereide.
Recomandari: Soiul se recomanda pentru plantarea in sistem intensiv, la distante de 4×2- 2,5m (1000 – 1250 pomi/ha). Fructele pot fi valorificate pentru consum in stare proaspata, sau prin prelucrare sub forma de suc natural, compot, dulceata, gem, peltea si chiar distilate (rachiu de gutuie).
Epoca de coacere a fructelor: sfarsit de septembrie-inceput de octombrie si se pot pastra in conditii obisnuite pana in martie-aprilie, iar in depozite frigorifice inca doua luni.
Polenizare: Este un soi autofertil
Portaltoi folosit: marcota gutui Tip A
Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !
Saparea gropilor / Pichetarea terenului / Sfaturi utile – program tratamente
Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la gutui.
Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului FanCurier.
Gutui Adonia / Tip A
Fructul este de marime mijlocie, rotunjit piriform, avand o greutate medie de 250 g, culoare galbena, cu pielita lucioasa.
Fructele ajung la maturitate la sfarsit de septembrie-inceput de octombrie si se pot pastra in conditii obisnuite pana in martie-aprilie, iar in depozite frigorifice inca doua luni.
Epoca de coacere a fructelor: sfarsit de septembrie-inceput de octombrie
Portaltoi: gutui Tip A
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi