Descriere
Gutui Aurii
Soiul Aurii are fructul foarte mare (450-500 g), rotunjit piriform, cu suprafaţa vălurată asimetric in plan transversal, ingustat putin in partea superioara , cu pieliţa subtire, lucioasa, acoperita cu pubescenta fina galbenă-limonie.
Pulpa este gălbuie, suculentă, slab acidulata,cu sclereide fine şi gust dulce, cu aromă fină.
Calitati deosebite ce constau in productii mari, calitate deosebita a fructelor, finetea pulpei cu putine sclereide, poate lega fructe partenocarpic. Soiul de gutui AURII se comporta bine la ger si manifesta toleranta la boala petelor brune.
Recomandari: Fructele pot fi valorificate pentru consum in stare proaspata, sau prin prelucrare sub forma de compot, dem peltea sau alte produse, aroma mentinandu-se foarte bine, deoarece la fierbere aroma se pune si mai bine in evidenta.
Fructele se pot consuma din luna octombrie o perioada lunga de timp in functie de conditiile de pastrare.
Epoca de maturare octombrie-decembrie. Se recolteaza odata cu soiul Bereczki.
Portaltoi folosit: marcota gutui tip A
Recenzii
Nu există recenzii până acum.