Migdal Genco
Varsta pomului: 2 ani
Soiul Migdal Genco de origine Italia – ( Apulia (numită în italiană Puglia) este o regiune din sudul Italiei, situată între Marea Adriatică și Marea Ionică, aproape de Albania ).
Soiul de Migdal Genco are coacere mijlocie-târzie 20-30 sptembrie in zona de origine.
Pomul mediu viguroș, rustic, rezistenț la secetă. Înflorirea este târzie și are caracteristica autofertilității.
Fructifica în principal pe ciorchini mici.
Migdalele Genco sunt mici, de formă sferoid-amigdaloidă, cu o sutură ventrală deschisă și o sutură dorsală ridicată. Coaja este maro deschis, semidura, cu o suprafață netedă și pori mici. Miezul este dulce cu aroma medie. Gust dulce-acrișor cu aciditate pronuntata.
Polenizare: autofertil
Productivitate: Productie medie-inalta si constanta, randament decojit 30-35%
Portaltoi folosit: migdal
Epoca de coacere a fructelor: 20-30 sptembrie in zona de origine.
Polenizare: este un soi autofertil ( nu are nevoie de polenizatori ).
Portaltoi folosit: Migdal
Perioada de plantare: in intervalul octombrie -martie cand planta este in repaus vegetativ (nu are frunze) si pamantul nu este inghetat. Mai multe detalii AICI !
Saparea gropilor / Pichetarea terenului / Sfaturi utile – program tratamente
Pentru a avea o plantatie sanatoasa si viguroasa, insusiti-va “programul preventiv de combatere a bolilor si daunatorilor la migdal“.
Pentru livrarile in afara pepinierei se adauga costul de ambalare si transport, care variaza in functie de cantitate si punctul de destinatie. Costurile de transport depind de politica operatorului FanCurier.
Dimensiuni | 200 cm |
---|---|
Location |
Migdal Genco / anul 2 / migdal
Soiul Migdal Genco de origine Italia. Migdalele Genco sunt mici. Miezul este dulce cu aroma medie. Gust dulce-acrișor cu aciditate pronuntata.
Productivitate: Productie medie-inalta si constanta, randament decojit 30-35%
Polenizare: autofertil
Perioada de recoltare: mijlocie-târzie 20-30 sptembrie ( in zona de origine) .
Varsta pomului: 2 ani
Portaltoi: migdal franc
Dat fiind faptul ca pomii au inceput sa intre in vegetatie, trebuie sa acordati o “ATENTIE DEOSEBITA” asupra operatiunii de plantare. In principal, imediat dupa preluarea coletului introduceti radacinile in apa sau mocirlițile din abundenta pentru hidratare timp de aproximativ 24 ore. Scurtati tulpinile la o inaltime de 80 cm de la punctul de altoire. Dupa aceasta urmeaza urgent operatiunea de plantare. Este recomandata adaugarea de stimulenti de inradacinare la plantare pentru a creste sansele de prindere. Foarte important ca udarea dupa plantare sa aibe loc de 2-3 ori /saptamana cu cca 10 litri de apa/pom pana in luna octombrie.
Succes!
Suport de specialitate pentru pomicultori
Pomii fructiferi sunt foarte productivi daca sunt ingrijiti corespunzator.
Pentru a obtine productii deosebite cu pomii fructiferi altoiti de la Pepiniera Dumbrava ne straduim sa venim in ajutorul clientilor nostri cu sfaturi si sugestii utile.
Mai jos puteti accesa cele mai frecvente sfaturi si sugestii necesare in cresterea pomilor fructiferi